Vismarkt wordt culinaire ontmoetingsplaats

Vismarkt wordt culinaire ontmoetingsplaats

dinsdag 23 juni 2015

In juli en augustus kun op vrijdagavond, van 16.00 tot 20.00 uur, terecht op de Vismarkt voor een hapje en een drankje en een gezellige ontmoeting in een authentiek kader. De Vismarkt als culinaire ontmoetingsplaats!

Het doet mij plezier dat vandaag één van de ideeën van de Toekomst van Brugge wordt uitgevoerd. De Vismarkt spreekt tot de verbeelding en heeft heel veel potentieel in zich. Het oorspronkelijke idee werd gelanceerd door de mensen van de denktank 'het ei van Brugge' en werd sindsdien door vele anderen gesteund en verspreid.

Er werden negen ideeën geformuleerd via het overlegplatform de Toekomst van Brugge, gaande van een dansvloer - muziek - bloemen - speakers corner - op de Vismarkt tot allerlei evenementen en het herinrichten van het plein. De Vismarkt als plek voor artisanale voeding, verfijnde producten of streekspecialiteiten is vandaag een feit. De Vismarkt kan zo ook de plek in de stad worden, waar u al het lekkers uit de zee kunt proeven. Zeebrugge is vlakbij. Vis is een lokaal product dat ook perfect thuishoort in de binnenstad, op een plek waar gastronomie en ontmoeting centraal staan.

Praktisch

In juli en augustus kun je op vrijdagavond, van 16.00 tot 20.00 uur, terecht op de Vismarkt voor een hapje en een drankje. De Stad werkt daarvoor samen met de handelaars uit de buurt. Onder meer Bar Est, Den Gouden Karpel, Sanseveria, De Visscherie, de Hollandse Vismijn en mogelijk nog andere handelszaken uit de buurt nemen deel. Er zal een aanbod zijn van vishapjes, kaas, wijn, …

De Vismarkt als ruimte voor culinaire ontmoeting is één van de ideeën die door de Bruggelingen zelf werd gelanceerd in het kader van de Toekomst van Brugge, het platform dat ruimte geeft aan burgers met ideeën voor hun stad. Het initiatief leent zich ook perfect voor de trendy ‘after work’ formules.