Inspraak bij nieuw mobiliteitsplan

Inspraak bij nieuw mobiliteitsplan

dinsdag 25 november 2014

Het mobiliteitsplan wordt binnenkort volledig vernieuwd en uw inbreng als Bruggeling is daarbij van harte welkom! Inspraakvergaderingen vinden plaats op 27 november, 3, 11 en 17 december.

Het mobiliteitsplan in Brugge wordt binnenkort volledig vernieuwd. In dat kader organiseren we een grote inspraakronde. De Stad zet vier inspraakvergaderingen op waarvan de eerste gepland is op 27 november 2014. Daarna volgt een vergadering op woensdag 3 december, op donderdag 11 december en op woensdag 17 december 2014.

Het nieuwe mobiliteitsplan omvat onder meer de verdere uitbouw van het parkeerbeleid, de aanpak van sluipverkeer, de (eventuele) aanpassing van de snelheidsregimes, de uitbouw van fietsroutes en -netwerken, de aanpak van het vrachtvervoer, … De mening van specialisten is bij een dergelijke herziening absoluut vereist, maar de Stad wil ook en vooral de mening van de Bruggelingen zelf horen. We willen zoveel mogelijk Bruggelingen op deze vergaderingen, want zij zijn onze weggebruikers. Zij bewegen zich dag na dag op onze wegen: met de fiets, te voet, met de bus of met de auto. Zij weten als geen ander wat de knelpunten zijn.

Vandaar deze oproep: Kom naar één van de vergaderingen, want ook uw mening telt!

Donderdag 27 november 2014 om 19.30 uur
Brugge West: Sint-Michiels en Sint-Andries
Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Sint-Andries

Woensdag 3 december 2014 om 19.30 uur
Brugge Oost: Sint-Kruis en Assebroek
Cultuurzaal Daverlo, Dries 2, 8310 Assebroek

Donderdag 11 december 2014 om 19.30 uur
Brugge binnenstad en Christus Koning
Sint-Leocollege, Potterierei 11, ingang via Elisabeth Zorghestraat, 8000 Brugge

Woensdag 17 december 2014 om 19.30 uur
Brugge Noord: Sint-Pieters, Sint-Jozef, Dudzele, Koolkerke, Lissewege, Zwankendamme en Zeebrugge Gemeenschapshuis Zeebrugge, Marktplein 12, 8380 Zeebrugge

Omwille van praktische redenen vragen wij geïnteresseerden om vooraf in te schrijven voor de vergaderingen. Dit kan online via deze link en door aan te geven op welke vergadering u wil aanwezig zijn. Wie niet kan aanwezig zijn op één van de vier vergaderingen, kan zijn aandachtspunten kenbaar maken op deze website. We nemen ze mee samen met de aandachtspunten die we ontvangen op de vier vergaderingen.