10 jaar In&Uit: 6,6 miljoenste bezoeker

10 jaar In&Uit: 6,6 miljoenste bezoeker

dinsdag 21 april 2015

In&Uit bestaat 10 jaar en daarbij werd de 6,6miljoenste bezoeker in de bloemetjes gezet.

Ik ontving vanmorgen de 6,6 miljoenste bezoeker van In&Uit. De gelukkige ontvangt, naast een boeket bloemen, een geschenkbon van In&Uit.

In&Uit is het infopunt van Brugge waar bezoekers en toeristen terechtkunnen voor informatie, tickets en toeristische dienstverlening. In&Uit is een onderdeel van Brugge Plus vzw.

Historiek

In 2003 lanceerde ik als toenmalig Vlaams Minister van Toerisme het concept van de Vrijetijdswinkel. Er vonden proefprojecten plaats in Brugge, Mechelen, Leuven en Tielt. Het centrale idee: een éénloketfunctie met aandacht voor het informatie-aspect én het reservatie-aspect voor de verschillende sectoren uit de vrijetijdssector (cultuur, toerisme, maar ook jeugd en sport), voor bezoekers en inwoners. In januari 2005 werd het pilootproject herleid tot drie steden: Brugge, Mechelen en Leuven. In&Uit Brugge werd op 21 april 2005 geopend op een centrale locatie, namelijk het gelijkvloers van het Concertgebouw op ’t Zand.

Cijfers

- In 2014 kreeg In&Uit Brugge 384.656 bezoekers over de vloer. Van het totale aantal bezoekers is 58 % toerist. 42 % van de bezoekers heeft tickets gekocht. Engelse toeristen hebben het grootste aandeel, vervolgens Franse, Nederlandse, Spaanse en Duitse toeristen.

- 2.849 bezoekers kochten een stadsgids voor € 5 en 2.458 toeristen hebben een Brugge Citycard gekocht.

- In&Uit Brugge verkocht in totaal 81.215 tickets, waarvan 49.572 via de balie en 31.643 online. In de maand april werden de meeste tickets verkocht, met name 12.416. Vooral de voorverkoop van het nieuwe cultuurseizoen speelt hierin een rol.

Weetjes

- In&Uit verkoopt naast de concerten van de Brugse cultuurhuizen ook tickets voor de grote evenementen zoals MAfestival, Heilig Bloedprocessie, Klinkers, Cactusfestival, IJssculpturenfestival, Theater aan Zee,…

- Je kan er ook terecht voor Kinepolis tickets, Lijntickets, postzegels, fiets- en wandelkaarten.

- In&Uit staat garant voor uitgebreide culturele dienstverlening/infoverstrekking. De baliebedienden scholen zich constant bij in het culturele aanbod om zo de bezoekers optimaal te adviseren.

- De baliebedienden zijn meertalig (Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans) en volgen daarvoor regelmatig op maat gemaakte taalcursussen.

- Om klanten beter te bedienen wordt sinds september 2013 kosteloos wifi aangeboden.